De Smith Ranch is gelegen aan de Wessinghuizerweg, aan de rand van het dorp Onstwedde. De ranch is 7 Ha. groot en beschikt over een “kop hals romp” boerderij die gebouwd is in 1979/1980. De schuur waarin de stallen zich bevinden is 22x30 mtr. en wordt gedeeltelijk nog gebruikt voor opslag van werktuigen voor akkerbouw doeleinden.

 

De stallen in de schuur zijn van het merk Corton type populair. Met enkele op maat gemaakte aanpassingen. Er zijn nu 18 stallen in gebruik. In de toekomst zou het mogelijk zijn om tot 20-25 stallen uit te breiden.

 

De stalling die wij bieden wordt in principe aangeboden inclusief: hooi, stro en krachtvoer (pavo). Tevens worden de stallen 2 a 3 keer per week uitgemest. 

 

De weilanden zijn afgerasterd met BEO-band 2x en horizont 2x schrikdraad.

Voorlopig is ± 4,0 Ha. weiland. Naar behoefte kan er extra weiland worden ingezaaid.

 

De rijbak is 20x40 meter en voorzien van woudzand N° 5. De bak is hoog gelegen en bijna altijd droog  zelfs na een hevige bui. Ook zijn er enkele hindernis materialen ter beschikking. Tevens is de bak voorzien van verlichting.

 

De manege is op steenworp afstand gelegen aan de overzijde van de Wessinghuizerweg.

Hierdoor kan er gemakkelijk gecombineerd worden met lessen. Of eventueel kun je er vrij-rijden als het weer het te onplezierig maakt om buiten te rijden. Dit gaat echter wel via de bestuurders van de manege.    

 

Evenementen en concoursen vinden vaak plaats op het terrein naast de manege.

Dressuur en springwedstrijden, landelijk of regionaal, er is vaak iets te doen.

 

Buitenritten kun je alleen of samen met anderen prima gaan doen. In het natuurgebied dat zich direct naast de ranch in oostelijke richting bevindt.  Ook zijn er hier enkele ruiterpaden aangelegd voor uren rijplezier.

  

Bekijk de foto’s op deze site en ga dan eens na wat de stalling voor jouw paard zou gaan kosten.

Nergens krijg je meer voor minder geld.

 

Algemene info

Impressie